Kurucumuz

İç Sayfalar 25 copy Large

Özer Boyacı, 20 Şubat 1938'de Lefkoşa’da doğdu. Boyacı soyadı, Özer Boyacı’nın dedesi Salih Bey’e mesleği olan iplik boyama işi dolayısıyla verildi. Özer Boyacı çocukluk yıllarında, mesleği Salih Bey’den devralmış olan babası Mehmet Boyacı’nın yanında iplik fabrikasında çalıştı. Lise eğitimini tamamlamasının ardından Almanya’da Goethe Enstitüsü’nde bir yıl dil eğitimi aldı. Almanca ve İngilizcede yeterlilik kazanması, küçük yaşlardan itibaren öğrendiği Rumca ile birlikte, ilerleyen yıllardaki başarılarında önemli bir etken oldu. 1959 yılında iş hayatına adım attı. Babası Mehmet Boyacı, aynı yıl yeni kuracağı şirket için bir isim yarışması düzenledi. Yarışmada yiğit denizci anlamına gelen Levent ismi kazandı ve seçilen ismi öneren kişiye Kıbrıs lirası ödül verildi. Özer Boyacı, 1969 yılında Mehmet Boyacı’nın Sir marka gömlek üretimi yapan fabrikasını devralarak profesyonel iş yaşamına başladı.

Çalışmayı hayat felsefesi olarak benimseyen Özer Boyacı, çocukluk yıllarından itibaren sağlığının elverdiği son güne kadar hep çalıştı. İlk girişimine 1960 yılında küçükbaş hayvancılıkla başladı ve aynı yıl büyükbaş hayvancılığı da faaliyetlerine ekledi. 1963’te, Rumların kontrolü altındaki kooperatiflerin Kıbrıslı Türklerden süt alımını durdurması üzerine hayvancılıktan çekilmek zorunda kaldı. Ancak tarım ve hayvancılığa verdiği değer ve doğaya olan tutkusu sayesinde 1996 yılında bu alanlara tekrar döndü.

Özer Boyacı, ailesi, dostları ve çalışma arkadaşları tarafından çalışkanlığıyla tanınan bir insandı. Vatanına olan derin bağlılığıyla bilinen Boyacı, kapatılan gömlek fabrikasını 1974 Barış Harekatı sırasında bir gece yarısı yeniden açtı. İki arkadaşıyla birlikte günlerce, vatan askerleri için kum torbaları dikti. Ülkesine olan inancını hiçbir zaman yitirmedi.

Boyacı, pijama ve gömlek üretimi yapan Sir markasıyla iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da satış yapmaya başladı ve ihracat yapan ilk Kıbrıslı Türklerden biri oldu. 1974 Barış Harekatı sonrasında, yurt dışına gönderilmek üzere hazırlanan ancak Rum yetkililerin engellemesi sonucu sevkiyatı yapılamayan gömleklerin kapatılan Lefkoşa Havalimanı’nda bulunması, Özer Boyacı’yı büyük bir üzüntüye boğdu.

Kıbrıs’taki toplumlararası sorunlar ve Kıbrıslı Türklerin iş hayatındaki ilerlemelerine yönelik engeller, Özer Boyacı’yı daha çok çalışmaya itti. Patron olarak anılmaktan hoşlanmayan Boyacı; sabır, iş birliği ve yenilikçilikle dolu bir liderdi. Çalışanlarıyla bilgilerini paylaşır, onlarla omuz omuza çalışır, yenilikleri birlikte deneyimlerdi. 65 yıl süren iş hayatı boyunca tekstilden hayvancılık, inşaat, inşaat malzemeleri üretimi, madencilik, tarım, eğitim, enerji ve bankacılığa kadar birçok sektörde yatırımlar yaparak pek çok ilke imza attı.

İş hayatının yanı sıra en büyük tutkusu olan sporla her zaman ilgilendi. Özellikle atıcılık sporunda 1974 öncesi ve sonrasında pek çok birincilik elde etti. Atıcılığa olan ilgisi dışında binicilik, avcılık, bilardo ve futbol tutkunu olan Özer Boyacı, aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın spor yapma imkanlarını geliştirmek için her zaman destek verdi. Kurucusu olduğu Paralimpik Yıldızlar Atış Takımı pek çok başarıya imza attı, çok sayıda madalya kazandı.

Bugün sağladığı istihdamla Kuzey Kıbrıs’ın en büyük yerel işvereni olan Levent Grubu’nun kurucusu Özer Boyacı, 10 Haziran 2017'de 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ülke ekonomisi ve halkının kalkınması için sağladığı katkıların yanı sıra, geride değerli bir eş ve hayatını adadığı Levent ismini yaşatacak evlatlar bıraktı.

Hayallerinden asla vazgeçmeyen ve başaracağım dediği her şeyi başaran Özer Boyacı, aile büyüklerinden aldığı ticari bilinç ve zekayla ülkesine katma değer sağlayacak iş kollarını hayata geçirdi. İnsanların ihtiyaçlarını ve dünyadaki yenilikleri çok iyi analiz ederek birçok sektörde ilklere imza attı. Halkın içinden gelmiş ve ömrünü Kuzey Kıbrıs topraklarında geçirmiş bir halk insanı olarak, Özer Boyacı’nın ismi, Özer ve Neriman Boyacı Vakfı aracılığıyla yaşatılacak.

Özer Boyacı, başarılı iş yaşamının yanı sıra aile hayatı ile de her zaman örnek teşkil etti. 1956 yılında Neriman Niyazi ile evlenen Boyacı, 61 yıllık evliliğinde 2 kız ve 2 erkek çocuk, 8 torun sahibi oldu. Eşi Neriman Boyacı’ya duyduğu derin sevgi ve saygı, çocuklarının eğitimine verdiği önem, dostları ve çalışanları tarafından her zaman takdirle karşılandı.

 

Leventli olmak için başvurun

Levent'teki tüm iş fırsatlarını inceleyin.

Açık Pozisyonlar

Bizi takip edin

Levent'e ilişkin güncel haberler için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.